تبلیغات
مهندسی مکانیک - اب گیری دیگ اب گرم

اب گیری دیگ اب گرم

نویسنده :مسعود شمس
تاریخ:جمعه 13 آبان 1390-03:36 ب.ظ

1- پس از آبگیری منبع انبساط، شیر هواگیری دیگ را باز کرده و دیگ را از طریق مسیر تغذیه توسط تانک انبساط آبگیری نمایید. به همین ترتیب کلیه خطوط سیستم گرمایش را آبگیری کرده و توسط پمپ‌های سیرکولاسون هوای محبوس را از طریق شیرهای هواگیری از سیستم خارج نمائید. توجه داشته باشید که در زمان هواگیری کلیه شیرها مرتبط به پمپها، کلکتورهای دیگ و مسیرهای آبگیری باز باشند همچنین دقت نمایید با کاهش سطح آب منبع انبساط، مسیر پرکن منبع انبساط و سیستم کنترل سطح آن به صورت اتوماتیک آب جبرانی را تامین نماید.

2- پس از آبگیری دیگ، سوخت مشعل را توسط کلید مربوطه انتخاب کرده در صورت انتخاب سوخت  گازوئیل، سطح مخزن روزانه سوخت را کنترل کرده شیرآلات خط مکش و خط برگشت سوخت را باز کرده و همزمان با استارت شدن پمپ، فشار و دبی گازوئیل را کنترل کنید.

نکته: در صورت انتخاب سوخت گازوئیل توسط کلید انتخاب سوخت، پمپ گازوئیل به صورت اتوماتیک همزمان با راه اندازی مشعل  استارت می‌شود.

3- دیگ را طبق دستورالعمل  زیر روشن کرده و اجازه دهید دیگ با شعله کم راه اندازی شود.

    3.1  بعد از قرار دادن کلید مشعل (BURNER ON - OFF) در وضعیت (ON)، رله مشعل در سیکل کاری قرار می‌گیرد و مشعل شروع به کار می‌کند، در ابتدا فن مشعل روشن می‌شود و چند ثانیه بعد دمپر موتور شروع به باز شدن کرده و با هوای کامل (HIGH) کار می‌کند. سپس دمپر به حالت کم (LOW) برمی‌گردد و در ادامه مدار جرقه شامل ترانس افزاینده، الکترودهای جرقه و شیر برقی خط PILOT ( در صورتی که مشعل پیلوت دار باشد) وارد عمل شده و ایجاد جرقه مناسب می‌نماید سپس سوخت و جرقه بطور هماهنگ برای چند ثانیه با یکدیگر کار می‌کنند. بعد از ‌آن جرقه از مدار خارج شده و شعله پایدار خواهد شد. چشم الکترونیکی، شعله را کنترل کرده و در هر صورت که شعله وجود نداشته باشد دستور خاموش شدن و اخطار  توسط آژیر خطر (LOCK OUT) صادر می‌شود. که اپراتور موظف است جهت رفع آن اقدام مقتضی را به عمل آورد.

   3.2   بعد از پایدار شدن شعله و فرمان ادامه کار توسط چشم الکترونیکی، چراغ شعله نرمال (BURNER ON) روشن خواهد شد. چنانچه کلید تنظیم شعله کم یا زیاد (MODULATION HAND/AUTO) در وضعیت اتوماتیک باشد به محض نرمال شدن شعله، دمپر موتور شروع به کار کرده سوخت و هوا را زیاد کرده و  شعله زیاد (HIGH) می‌شود. همچنین تشکیل شعله زیاد در حالت دستی و  با تنظیم پتانسیومتر (FIRING RATE) روی حالت زیاد (HIGH)  نیز امکان پذیر می باشد.

نکته: در این مرحله چون دیگ سرد است هرگز نباید با حرارت بالا یا شعله زیاد کار کند. طول شعله باید کنترل شده باشد و برای این منظور کلید تنظیم شعله را در وضعیت دستی و پتانسیومتر تنظیم شعله را در وضعیت شعله کم قرار می دهیم. تا دمای آب دیگ تدریجاً افزایش یابد.

لازم به ذکر است که پتانسیومتر معمولاً روی دیگهای با ظرفیت بالا نصب می شود.-

در صورتیکه دیگ با شعله زیاد کار کند و دمای دیگ به دمای تنظیم شده توسط آگوستات مربوطه (HIGH / LOW TEMPERATURE) برسد شعله از حالت زیاد به شعله کم تبدیل می شود و در صورتیکه مشعل مدولِیت باشد به نسبت افزایش دما، طول شعله به صورت تدریجی کاهش می یابد. زمانیکه دمای آب دیگ به دمای مطلوب کاری رسید، سوئیچ مخصوص روشن و خاموش (TEMPERATURE SWITCH ON / OFF) بطور اتوماتیک دیگ را خاموش می‌کند.

اختلاف درجه دمای بین خاموش و روشن شدن دیگ قابل تنظیم می‌باشد. به طور مثال وقتی دیگ در دمای (90° C) خاموش شود پس از افت دما، سوئیچ دما را می‌توان طوری تنظیم نمود که دیگ در دمای (80° C) مجدداً روشن گردد. چنانچه به هر دلیلی دیگ در دمای (90° C ) بطور اتوماتیک خاموش نشود سوئیچ دمای اطمینان (SAFETY TEMPERATURE SWITCH) در دمای بالاتر عمل می‌کند و فرمان خاموش شدن مشعل همراه آلارم را صادر می نماید. و حتی اگر سوئیچ اطمینان نیز به درستی عمل نکند پرشر سوئیچ اطمینان و شیرهای اطمینان دیگ، با افزایش فشار در اثر افزایش بیش از حد دما به ترتیب عمل کرده و به این ترتیب از ایجاد صدمات احتمالی به دیگ و سیستم جلوگیری خواهد شد.

4- پس از انجام مراحل فوق دمای دیگ را تا دمای کاری افزایش داده و اجازه دهید دیگ حدود 30 دقیقه در شرایط دستی و همچنان با شعله کوتاه کار کند.

5- شیر تخلیه دیگ را باز کرده حدود 3 دقیقه آب دیگ را درین  می‌کنیم تا مواد احتمالی ته نشین شده در ته دیگ خارج شده و کیفیت آب داخل دیگ افزایش یابد..

6- پس از اتمام مراحل فوق و تنظیمات اولیه دیگ، اکنون می‌توان با مصرف آبگرم و کاهش دما، دیگ را در حالت اتوماتیک و با شعله بلند نیز تنظیم کرده مجدداً عملکرد اتوماتیک تجهیزات جانبی شامل سوئیچهای دما، پمپ سوخت گازوئیل، تجهیزات خط گاز، کنترل کننده سطح آب دیگ و منبع انبساط کرد و ... را کنترل کرد.

نکته:درصورت افرایش دمای دودکش از میزان تنظیم شده، ضمن به صدا در آمدن آلارم، فرمان خاموش شدن مشعل توسط ترمورگولاتور دودکش صادر می شود. که در این صورت ممکن است یکی از حالات زیر اتفاق افتاده باشد.

سطح آب داخل دیگ کاهش یافته و سطح سنجها به درستی عمل نکرده اند.

سطوح داخلی لوله های آتش خوار دوده گرفته اند و انتقال حرارت به درستی صورت نمی گیرد.

 سطوح خارجی لوله های آتش خوار رسوب گرفته اند و انتقال حرارت به درستی صورت نمی گیرد.

مشعل از حالت تنظیم خارج شده و طول شعله زیاد شده است.

مکش دود بسیار زیاد می باشد (دمپر دودکش تنظیم نیست)

ترمورگولاتور یا ترمومتر از کالیبره خارج شده و عدد نشان داده شده واقعی نمی باشد.

 رنج تنظیم ترمورگولاتور دودکش برای دیگهای آب گرم سه پاس حداکثر 220 °C و برای دیگهای دو پاس حداکثر 350°C می‌باشد



نوع مطلب : دیگ 

داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 
Can exercise increase your height?
شنبه 7 مرداد 1396 08:55 ق.ظ
Whats up very cool web site!! Guy .. Excellent .. Wonderful ..
I will bookmark your blog and take the feeds additionally?

I'm satisfied to find numerous useful info right here within the submit, we need develop extra strategies in this regard, thank you for sharing.
. . . . .
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر